Oprichter Jurgen Dorrenboom


Tijdens mijn studie Theoretische Psychologie in Leiden ben ik voor het eerst in contact gekomen met de denkbeelden van het Sociaal-Constructionisme. Ik was gefascineerd door de centrale rol en invloed van taal die deze filosofische stroming toekent aan ‘de werkelijkheid’.

Later, terwijl ik werkte voor Stichting En Route in Rotterdam, leerde ik werken met Ervaringsleer. Door stil te staan bij wat er gebeurt in het hier en nu, en soms ook door het uit te vergroten, konden mooie momenten van inzicht ontstaan.

Deze twee invloeden kwamen samen tijdens een opleiding van de universiteit van Leuven en de universiteit van Hasselt: CIGO, consultancy in groepen en organisaties. Taal, hier en nu, waarderend interveniëren, en het verder ontwikkelen van jezelf als instrument: het kwam allemaal samen tot een visie op leren.

Oprichter Jurgen Dorrenboom Mijn werk als docent, coach en procesbegeleider bij hogeschool Inholland geeft me de ruimte om deze visie jaar na jaar in de praktijk te brengen en dóór te ontwikkelen. Door in dialoog een sparringpartner te zijn, kun je een sfeer creëren waarin mensen sneller komen tot een onderzoekende houding. En gezamenlijk onderzoeken is veranderen.

Iedere dag, en van iedere opdracht, leer ik bij.  Door mijn talent van Leergierigheid kan – en wil – ik ook niet anders.